fbpx

Értékalapú szövegírás – ha nem tudod, mit posztolnál.

Szövegírás

A tartalom mindennek az alapja.

Minél egyértelműbben kommunikál egy vállalkozás, a vásárlói annál jobban fogják kedvelni. Ma már nem működik túlságosan a rejtélyeskedés, mert kialakult egy olyan igény, hogy a fogyasztó azonosulni akar a vállalkozás értékeivel.

Aki pedig nem követi ezt a trendet, az hatalmas lemaradásba kerül az online térben. Egy jól megírt főoldal/landing page, egy “rólam” és egy “szolgáltatások” aloldal vagy a termékleírások nem csak a Google szempontjából nélkülözhetetlenek, de a potenciális vásárlód/ügyfeled is igényt tartanak rá. Ha pedig nem találja meg azt, amit keresett, akkor nem nálad fogja elkölteni a pénzét, hanem a konkurenciádnál.

Milyen típusú tartalmakat érdemes a profi szövegírás elvei alapján elkészíttetni?

Szinte bármilyen témához és típushoz kérhetsz szövegírói segítséget. Legfontosabbnak talán a weboldalt nevezném meg, hiszen a látogatók itt tudhatnak meg a vállalkozásodról, rólad információkat, itt lépnek veled kapcsolatba (vagy innen szerzik meg az elérhetőségeidet) és itt ismerkedhetnek meg a termékeiddel, szolgáltatásaiddal. Megtudhatják, miként zajlik a házhozszállítás, a munka menete vagy bármi egyéb adatot, amire éppen szükségük van.

A honlapon lévő legfőbb aloldalak mellett általában szövegíróval íratják a blogbejegyzéseket, a social media posztokat és a PR cikkeket is, de a határ tényleg a csillagos ég.

Milyen egy jó szöveg?

Őszinte leszek: ritka. A szövegírói szakma elég hígnak számít, ráadásul ma már az is szövegírónak nevezi magát, aki megírt két blogbejegyzést a tenger mellől. Egy jó szövegíró rengeteg kutatást végez, kulcsszavakat elemez, érzelmekre hat és egyenesen a célközönségnek szól. A jó szövegíró nem fogalmazza újra a kétszáz különböző helyen megtalált cikkeket, hanem egyedi dolgokat hoz létre.

Az egyediség elengedhetetlen, hiszen a jó szövegírás mindig személyre szabott. Személyre szabjuk a vállalkozás felől és személyre szabjuk a vásárló/ügyfél felől. Nem feledkezünk meg a keresőoptimalizálásról és a vizuális elemekről sem, és mindig szem előtt tartjuk a minőségi tartalmat.

A legkedveltebb tartalomtípusaim

Bemutatkozó – Általában a főoldalon vagy külön a “Rólam” aloldalon található. Ez az egyik legkedvesebb szolgáltatásom, mert a bemutatkozó megírásához egy komolyabb interjút szoktam készíteni a vállalkozóról. Próbálom őt ugyanis közelebb hozni a vásárlókhoz, megismertetni velük a miérteket és bemutatni azt a pluszt, ami miatt ő kitűnik a többiek közül. Az újságírásban szerzett tapasztalataim ilyenkor nagyon jól jönnek.

Blogposztok optimalizálása – Szeretem a vállalkozók saját szövegeit olvasni, mert megcsillan bennük a stílus és a személyiség. Az én dolgom ilyenkor az, hogy stilisztika szempontból kipofozzam a tartalmat, illetve SEO szempontból optimalizáljam azt. Ilyenkor végzek egy kisebb kulcsszókutatást, majd a keresőoptimalizálás elvei alapján módosítom a blogposztot. Ilyenkor a mondanivalóhoz és a tartalmi elemekhez nem nyúlok.

Hosszú blogposztok, sarokkő tartalmak – Imádok elmélyedni egy-egy témában. A sarokkő tartalom sokszor örökzöld tartalomnak minősül, ami a Google szemében plusz pontot jelent. Ha pedig sikerült az első két találati helyre ranksorolnod magad, onnan nagyon nehéz lesz téged kirobbantani. Magyarországi keresőfelület esetében ez akár 1 évet is jelenthez. A keresőoptimalizálás mellett pedig a látogatók szemében is nagyot fogsz növekedni, mert olyan ingyenes, edukatív tartalmat nyújtasz át nekik, amit máshol nem található meg így egyben.

Ha te is szeretnél minőségi tartalmakat, vedd fel velem a kapcsolatot az űrlapon keresztül!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük